WEEFATELIER

In ‘de Slinger’ in Alkmaar is een weefatelier waar je de beginselen van het weven kunt leren. Of een aanzet om tot nieuwe ideeën te komen. Er wordt gewerkt met handgetouwen. Het proces van idee tot het maken van een weefsel is boeiend. Tijdens de cursussen is je eigen ontwikkeling van belang. Het gehele weefproces kun je zo groot en zo klein houden als je zelf wilt. Ook eenvoudige patronen met passende materialen kunnen leiden tot schitterende resultaten.
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het weven? Maak vrijblijvend een afspraak met Sien Ulder.  sien@textiellap.nl | T: 06-53235097

 

textielbalk

 

KLEUREN

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces.
Het toevoegen of weglaten van kleuren kan een verrassend resultaat geven. Een bewuste kleurkeuze maken is een proces.
We maken gebruik van de kleurenleer van Johannes Itten.
De cursus bestaat uit vier lessen, waarin je een naslagwerkje aanlegt met diverse mogelijkheden bij het kiezen van kleur.

Kosten voor deze cursus in vier bijeenkomsten van twee uren bedraagt € 100,- (excl. materiaal, voor gebruik aanwezig materiaal ong. € 5,-)
In overleg kan een startdatum gekozen worden.

Informatie: sien@textiellap.nl  |  06 53 23 50 97

 

textielbalk

 

TEXTIELE VORMGEVING

Wanneer je interesse ligt bij weven en handwerken, spelen ‘textiele materialen’ een grote rol, zo levert het onderzoek en experiment van die materialen een rijke ervaring en kennis op.
Als je vertrouwd bent met het materiaal zullen vorm, kleur en inhoud met de kennis van het materiaal tot iets goeds leiden.
Ritme en beweging, de horizontale en verticale beweging van het vlechten (weven) onderzoeken we in verschillende materialen bijv. papier, textiel, en ‘draden’.
Het is een ontdekkingstocht met thema’s zoals natuur, ritme, herhaling, cultuur of een kunstenaar. Het doel is te ontdekken waar je mogelijkheden liggen en persoonlijke interesse binnen het vak, weven.

Docent: Sien Ulder
Plaats: De Slinger bij Textiellap, Strooijonkerstraat 7, 1812 PJ  Alkmaar
Data en tijden: In overleg op dinsdag of donderdag, tijd per keer van 10.30 tot 12.30 uur (totaal 4 cursusdagen)
Prijs: € 100,-
Informatie: sien@textiellap.nl  |  06 53 23 50 97

 

textielbalk

 

textiellap1 textiellap4 textiellap5
textiellap7 textiellap8 textiellap9
textiellap10 textiellap11 textiellap12