Skip to main content

Gefascineerd door een spinster op een markt is het zaadje geplant om bij deze vrouw een schippertje te kopen en het spinnen van schapenwol eigen te maken.
Toen vijftien jaren jong en nu een actief, werkzaam leven verder is de passie voor het spinnen niet geluwd.
Schapenhoeders met liefde voor hun kleine kudde schenken mij de vliezen. De geur, vettigheid en vacht wekken telkens weer mijn passie voor dit product en het spinnen.
In de loop der jaren menig trui gebreid. Tijdens mijn studie textiele werkvormen werd ik eigenaar van een Toika, contramars met acht schachten.
Alles aanwezig om aan het werk te gaan.

Als tiener heeft jazzdans mijn hart gestolen en vind nog altijd actief passie voor deze kunstvorm. Jazzballet is ritme en danspatronen uitvoeren en beleven op muziek. Passie en gevoel leggen in dans moet uit je hart komen en kracht uit je lichaam met balans tot gevolg.

Ideeën vloeien voort uit bijvoorbeeld wandelingen langs het strand. De kleuren en vormen liggen in het verlengde van de pure producten die ik gebruik. De sporen die van vogels achterblijven zijn kleine patronen vol inspiratie. Aangespoelde voorwerpen leiden ook tot ideeën met wisselende gevoelens. Een uitdaging!

Het is fantastisch de regisseur te zijn van alle instrumenten, materialen en vooral gepassioneerd ritmen, herhalingen en patronen met liefde tot een uniek product samen te brengen.

Rest de wens dat het resultaat ook anderen zal raken.

Textiellap
Strooijonkerstraat 7
1812 PJ Alkmaar
06-53235097
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

4 keer per jaar

verstuur ik een nieuwsbrief met nieuws over de cursussen en veel ter inspiratie. Nieuwsgierig? Meld je dan hieronder aan.